talpreflexológia, talpmasszázs

A talpreflexológia ugyanaz, mint a talpmasszázs?

Ha a talpmasszázs szót halljuk, a legtöbbünknek valószínűleg egy kellemes, relaxáló kezelés jut eszébe, amely felfrissíti a szervezetet és a lelket egyaránt. De vajon a talpreflexológia is a kényeztetést helyezi előtérbe, vagy valami teljesen más eljárásról van szó?

 

A talpreflexológia a talpon elhelyezkedő reflexzónákból indul ki, amelyek egy-egy testrésszel illetve szervvel állnak összeköttetésben. Az egyes reflexpontokon kifejtett ingerhatás képes visszahatni a hozzá kapcsolódó szervre, ezáltal beindítani a gyógyító folyamatokat, helyreállítani a szervezet egyensúlyát. A módszer azonban nem kizárólag a már kialakult betegségek orvoslására alkalmas, hanem azok megelőzésére, egészségünk megőrzésére, energiaszintünk emelésére, de akár a testsúlycsökkentésben is tud segíteni.

Mivel szelíd gyógymódról beszélünk, nem kell tartani mellékhatásoktól, bárkin alkalmazható a talpreflexológia (kivétel néhány eset: lázas állapot, lábgomba, lábszárfekély, visszérgyulladás, mélyvénás trombózis, súlyos szívbetegség, pacemaker, súlyos idegrendszeri problémák).

 

A talpreflexológia tehát nem egyenlő a talpmasszázzsal, hiszen előbbi a szervezet öngyógyító folyamatait indítja be, képes visszaállítani a szervek megfelelő működését, emellett egészségmegőrző hatással is bír. Így a talpreflexológus nem is igazán arra fókuszál, hogy a páciensnek pihentető élményben legyen része, hanem hogy ezeket a folyamatokat beindítsa a szervezetben a reflexpontokon keresztül.

A Rofé Naturale Egészségközpontban tapasztalt reflexológusunk kezelési tervet állít fel, priorizálva a kezelendő területeket. Az eljárás közben a szakember mindig figyeli a páciens reakcióit, az esetleges mellékhatásokat, miközben hatást gyakorol a szervekkel kapcsolatban álló reflexpontokra. Előfordulhat, hogy a talpreflexológus javasolni fogja az otthoni kezelést, ehhez minden szükséges tudnivalót, információt átad a páciensnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.